Egy anyuka, aki újra feltalálta a diavetítőt!

„Ha azt akarjátok, hogy intelligensek legyenek a gyerekeitek, olvassatok nekik tündérmerséket. Ha azt akarjátok, hogy még intelligensebbek legyenek, olvassatok nekik még több tündérmesét.”

/Albert Einstein/

Nyomjon egy lájkot az, aki imádta kiskorában a diavetítőt! Aki nem, az hazudik 🙂 . Valószínűleg Natalie Rebot is szeretett gyerekkorában a diavetítő előtt ülni szüleivel és meséket olvasni. Ezt az élményt szerette volna továbbadni kislányának is, de a modern kor eszközének, a telefonnak a felhasználásával. Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legjobb megoldások. Valószínűleg ti is sok mindenre használtátok már a telefonotok vakuját. Natalie a vakut felhasználva újra alkotta a klasszikus diavetítőt és egy olyan szerkezetet és alkalmazást álmodott meg, melyet minden kisgyerekes szülő azonnal birtokolni szeretne majd.

Ilyenkor csap az ember a homlokára. De jó! Ez miért nem nekem jutott eszembe először? Ha van egy ötleted, akkor a Kickstarteren, ahol Natalie is útnak indította a projektét, ezt te is bármikor megteheted.

Eszembe jutott valami hasonló nekem is, viszont én még az old school verziót preferáltam. Előkerestem hát az ősrégi diavetítőt és hozzá a diafilmeket! Rengeteg diafilmet találtam.A teljesség igénye nélkül felsorolnék párat: A torkos nyuszi, Mazsola fürdik, Háry János, Hamupipőke, János vitéz, Vuk, Szegény Gombóc Artúr, Öreg néne őzikéje, Misi mókus kalandjai…

Nálunk jelenleg egy hasonló, picit jobb állapotú van használatban:

Kisfiam szeret diavetítőzni, habár ő még sokszor odamegy a falhoz és teszteli, hogy az adás csak 2D, vagy 3D-ben megy.

A játékboltokban is lehet kapni jó pár ezer Forintért modern diavetítőt (Super Cool diavetítő retró játék, futurisztikus megjelenéssel! címmel árulják), ha valakinek már nem lenne otthon, vagy nem működne a régi.Azért én szuper kúlnak inkább a fent említett megoldást nevezném, nem a régi diavetítőnek,szerintem horror árba kerülő remake-jét.

Ha jól emlékszem, akkor könyvesboltokban még diafilmeket is árulnak valahol hátul a gyereksarok környékén, de akár online is rendelhetsz innen.

Persze meg lehet említeni, hogy elalvás előtt már ne bámuljuk a telefon kijelzőjét, mert az nem túl egészséges, meg rosszul alszik utána az ember… De valljuk be őszintén! Ki az, aki elalvás előtt 1-2 órával már rá sem néz a telefonjára? Maximum az, akinek éppen akkor merült le teljesen.

Valószínűleg Natalie is sok tündérmesét nézett kiskorában. Egy biztos, én már felvettem a listámra ezt a nagyszerű találmányt. Amint elérhetővé válik, be is szerzek belőle.

Majd csak azt kell valahogy elmagyaráznom a kisfiamnak, hogy most a falra vetítünk a telefonnal, miközben apa és anya mesél, nem pedig ő választ mesét rajta a Youtube-on.

Hozzászólások

hozzászólás