Nem tudsz pelenkázni? A YouTube segít!

Az alábbi írás inkább a leendő apukáknak szól, de igazából bárkinek, aki úgy gondolja, hogy a YouTube igen is hasznos dolog olykor. Ha soha életedben nem cseréltél még pelenkát kisbabán, vagy azt sem tudod, hogy hogyan emeld fel a kicsit, vagy, hogy hogyan állj neki a fürdetésnek, akkor jó helyen jársz.

Ezeket a fontos és praktikus dolgokat én sem tudtam kisfiam érkezése előtt. A védőnők is általában csak a leendő anyukával vannak elfoglalva, a leendő apuka (én) meg kapott egy kis rajzos könyvecskét, melyben pár tanács található, de semmi konkrétum.

Valljuk be őszintén. A mai “fiatalok”, most én is oda sorolom magamat, nem rohannak egyből könyvesboltba, hogy megvegyék az “1000 hasznos tanács első gyermeket váró pároknak” című könyvet.

Mit tesz ilyenkor az ember? Ráguglizik a témára, vagy segítséget kér a környezetében lévő, esetleg már aktívan gyereket nevelő ismerősöktől.

Na, hát én inkább gyorsan rágugliztam. Annyi hasznos és normális videó található a témában, hogy akár egy alapfokú gyermekgondozó vizsgát is nulla hibaponttal vinnék végig az összes videó megtekintése után 🙂 . Ez persze csak vicc akart lenni, de komolyan… a YouTube-ról lehet és érdemes is tanulni! Elég csak megnézni egy-egy videó megtekintési számait, és láthatjuk, hogy nem vagyunk egyedül a problémánkkal. A több tíz és százezres videómegtekintések önmagukért beszélnek.

Például a babadoktor YouTube csatornáján hiteles és teljesen érthető videókat találsz a témában.

Vagy akár egy olyan “egyszerűnek tűnő” témában is, hogy hogyan adj fel egy ruhát egy újszülöttre. Elárulok egy titkot! Sokkal nehezebb, mint azt elsőre gondolnád!

Arról már nem is beszélek, hogy hogyan:

A mai fiatal felnőttek aktívan hívják segítségül az internetet a gyereknevelés témakörében. Viszont itt is fontos megjegyezni azt, hogy józan ésszel gondoljuk mindig át a látottakat és a hallottakat.

A netre bármi felkerülhet ellenőrizetlenül! Még ez a blogbejegyzés is. Olvassuk el a hozzászólásokat és mérlegeljünk mindig. Gyermekünk a mi felelősségünk!

Valamint még egy fontos dolog a végére: AMIT GYERMEKÜNKRŐL A NETRE FELTÖLTÜNK, AZT VALÓSZÍNŰLEG SOHA NEM FOGJUK TUDNI TELJESEN ELTÜNTETNI! Szóval csak óvatosan, hogy ki mit oszt meg a gyermekéről. Mondjuk ez az ártalmatlannak tűnő videó jelenleg a maga szerény 847 milliós megtekintésével beírta magát a YouTube történelmébe.

Hozzászólások

hozzászólás