Digitális táborba a gyerekkel!

Hogy hova? Gondolhatja az egyszeri szülő, akinek még Windows XP fut az otthoni poros gépén és az Internet Explorer jelenti a világmindenség közepét.

Annyi fajta és féle tábor létezik, hogy felsorolni is nehéz, de ezek mind már már “klasszikus táboroknak” nevezhetők. Ilyenek pl.: alkotó tábor, foci tábor, főző tábor, harcművész tábor, horgász tábor, hagyományőrző tábor, kaland tábor, kreatív tábor, külföldi tábor, lovas tábor, nyelvi tábor, ovis tábor, öko tábor, nyelvi tábor, mese tábor, tánc tábor, színjátszó tábor, zenei tábor…

Bárcsak jó 20 évvel fiatalabb lehetnék! Újra mehetnék táborozni 🙂 DE! Ha választhatnék, akkor már DIGITÁLIS TÁBORBA mennék. Nem kell rögtön rosszra gondolni, nem egy felhőbe költöztetjük a gyereket a nyári szünidő idejére.

Manapság már léteznek ilyen táborok is, mint

  • Programozó tábor
  • Minecraft tábor
  • Lego robot programozó tábor
  • Mobilalkalmazás fejlesztő tábor
  • YouTuber tábor

A javasolt korosztály pedig már akár 6-7 éves kortól kezdődik! Gondolhatnánk, hogy kockul a gyerek a négy fal között már éppen eleget, nehogy már még a nyári szünidő alatt is az okostelefonját nyomkodja. Pedig egyáltalán nem erről van szó!

A logikus programozói gondolkodást, a fejlett problémamegoldó képességet, csapatmunkát és nem utolsó sorban a kreativitást és önkifejezést hivatottak szolgálni az ilyen jellegű táborok.

Én ha tehetném és újra gyerek lehetnék, akkor tuti addig szekálnám a szüleimet, amíg be nem iratnának egy YouTube táborba, mert most a YouTube sztárok a menők a fiatalok körében. És ki ne szeretne menő lenni? Táborozásra fel!

Hozzászólások

hozzászólás